„Cu fiecare masa sau gustare pe care o luam, putem hrani boala sau sa luptam impotriva ei” –  Heather Morgan

Nutritia se refera la relatiile esentiale ale alimentelor pe care le mancam pentru sanatatea organismului nostru. Nutritia reprezinta cel mai important aspect al sanatatii umane asupra caruia avem control.

Avand in vedere beneficiile evidente in urma imbunatatirii starii de nutritie si ca alimentatia proasta este strans legata de cele mai multe boli, a invata sa te hranesti corespunzator merita sa fie una dintre cele mai mari prioritati  in viata.

Un nutrient este o substanta gasita in alimente, care joaca un rol in procesul de hranire al organismului. Hrana este vitala pentru viata, furnizeaza combustibilii potriviti catre organism astfel incat acesta sa ramana sanatos sau, dupa caz, sa revina la o stare buna de sanatate.

Sanatatea incepe si se termina la nivel celular si atentia noastra trebuie concentrata asupra acestui fapt. Celulele noastre sunt cele mai mici unitati de viata ale corpului si fiecare dintre ele trebuie hranita corespunzator si constant, iar deseurile trebuie eliminate eficient. Daca acest lucru nu se intampla, celula va functiona insuficient sau va muri.

Primul pas spre o noua abordare a sanatatii este sa intelegem modul in care alimentele  au impact asupra starii noastre de nutritie si de ce.

Al doilea pas este acceptarea conceptului de individualitate biochimica. Suntem diferiti si unici, avem propriile cerinte speciale individuale, in functie de tipul corpului nostru, de trecutul nostru, placerile noastre, joburile noastre, nivelul nostru de stres si energia noastra.

In cazul in care ceva nu functioneaza pentru tine este din cauza ca nu e potrivit pentru tine !

In medicina naturista schimbarile de regim alimentar constituie modificarea esentiala a stilului de viata. Alimentele nu doar furnizeaza organismului combustibilul de care avem nevoie, ci poseda si o mare capacitate de a ne influenta starea de bine fizica si mentala.

Cu un regim alimentar de calitate si in cantitatea corecta, putem atinge cel mai inalt potential de sanatate, vitalitate si sa tinem boala departe de noi.

Dietoterapia – tratamentul bolilor prin diete specifice – este una dintre cele mai noi contributii ale medicinii integrative, componenta importanta a tratamentelor naturiste si terapiilor complementare