Mesaj de bun venit

Bine ai venit pe aceasta pagina pentru a afla mai multe despre activitatea cabinetului si despre mine.

Cabinetul de Nutritie Terapeutica/ Stil de viata / Terapii naturale isi desfasoara activitatea pe baza unui complex de premise :

1.Corpul uman este un organism de sine vindecator foarte puternic, avind toate sistemele necesare regenerarii, reintineririi si reconstructiei. Are de asemenea un sistem imunitar extrem de eficient, capabil de a combate virusii cei mai devastatori.
2. Triunghiul Minte – Trup – Spirit reprezinta trei componente inseparabile ale existentei si bunastarii noastre. Nu poti trata una fara a acorda atentie celorlalte, desi in anumite momente este necesar sa acordam mai multa atentie unei anumite zone decat alteia.
3.Fundamental pentru filosofia naturala de vindecare este sa asiguram organismului conditiile necesare, tratament, atitudine mentala,  hrana si nutrienti corespunzatori pentru ca vindecarea sa survina mai rapid si mai eficient. Pentru a exemplifica, pe scurt, gandeste-te ce se intampla cand iti rupi piciorul. Un doctor il pune in ghip si iti face o serie de recomandari. Cine produce vindecarea in sine? Medicul a oferit conditiile favorabile pentru ca organismul sa se vindece.
4.Toti suntem in diferite stadii de functionare. Boala este ultima etapa a problemei. Ai ignorant semnalele de avertizare ale oboselii, lipsa de energie, confuzia mentala, iritabilitatea, indigestia si multe altele, ai permis organismului tau sa alunece intr-o stare cronica degenerativa. Dezechilibrul la toate nivelele este cauza problemei si boala este efectul. Trebuie sa identifici problema si este necesar sa furnizezi organismului conditii propice pentru recapatarea echilibrului  pentru a  merge inainte cu propriile sale mecanisme de aparare si vindecare.
5.Scopul unui tratament naturist va fi :

–  intreruperea distrugerii progresive a tesuturilor

– mentinerea sau recuperarea functiei normale

– diagnosticarea si tratarea cauzelor

– ajutorarea organismului in eforturile sale reparatorii

– stabilirea unui stil de viata si a unui regim alimentar corespunzator

– folosirea remediilor cat mai putin agresive si, pe cat posibil, de provenienta naturala

– respectarea ritmului organismului

6.Terapiile naturiste lucreaza complementar cu medicina conventionala, nu exclude diagnosticul medicului specialist si nici tratamentul medicamentos,  ci se bazeaza pe acestea, lucreaza impreuna pentru restabilirea echilibrului organismului.

 

Despre mine

Numele meu este Dorina Simona Ursu, m-am nascut la 29 .11. 1974 sub semnul Sagetator, am ascendent in Leu si potrivit zodiei, motto-ul meu este: Ma concentrez asupra telului cel mai evoluat posibil, fara a ma limita. Dezvolt o mare incredere in Univers si mai curand experimentez decat cred”

Inainte de toate am ales sa descopar si sa experimentez ce inseamna sa fii OM si jocurile vietii m-au condus spre dorinta de a ma pregati pentru viata. Fire autodidacta, m-am orientat sa invat de toate si din toate, sa ma perfectionez in domenii esentiale pentru a-mi depasi conditia cu pasi mici, dar siguri, mai intai in ochii mei si apoi in ochii celor care au ales sa ma priveasca.  Am facut slalom, sprint si dribbling printre obstacole si oameni, mi-am pasat cu indrazneala obiective, m-am maturizat, m-am reinventat cand a fost nevoie si am “materializat” linistea sufletului meu.

Sunt recunoscatoare lui Dale Carnegie, B. Tracy, J. Maxwell, Osho, Eckhart Tolle, N.D. Walsch, Don Miquel Ruiz, David Hawkins, Eric Pearl, Dr. Janine Fontaine, Ester si Jerry Hicks, Brian Weiss, Louise Hay, Bruce Lipton, Russel H. Conwell, Daniel Goleman, Gary Chapman, Alexander Loid, Deepak Chopra, Dumitru C-tin Dulcan, Uspensky, etc pentru ca au impartasit intelepciunea, cunoasterea si energia lor. Sunt recunoscatoare intregului Univers pentru tot ceea ce am si pentru tot ceea ce sunt.

Pe langa cunostintele dobandite in cursuri acreditate de psihologie, de nutritie, anatomie, terapii naturale, posed pasiune, motivatie, intuitie si o mentalitate de invingator.

Sustin ca “sanatatea este un dat si nu o chestiune de sansa”, si sustin medicina naturista. Pentru cei care isi doresc, e nevoie sa inteleaga ca medicina naturista nu este o medicina cu terapii empirice si fara confirmare stiintifica, nici o medicina a vracilor sau a astrologilor, nu are nimic de a face cu stiintele oculte, nu este impotriva medicinei conventionale si nici nu este o medicina invechita.

Daca mentalitatea noastra, a oamenilor, se schimba si constientizam puterea de reinnoire si autovindecare a organismului nostru, influentata de ganduri, credinte si comportamente, daca intelegem avantajele unui regim alimentar potrivit si importanta obiceiurilor personale si sociale, daca intelegem ca ne confruntam cu probleme fizice si psihice atunci cand legatura dintre corp si suflet s-a rupt, daca intelegem ca fiecare stare de spirit e transmisa tuturor partilor corpului modificind activitatea chimica de baza a fiecarei celule, atunci are loc cu adevarat vindecarea.

Scopul meu este sa te ajut sa vindeci natural bolile adaugind un strat de protectie modelului conventional si sa integram medicamentele si tratamentele naturale care pot avea un impact pozitiv asupra mintii si organismului tau. Nu renunta la medicul tau, nu renunta la tratamentele prescrise. Impreuna vom reusi sa grabim vindecarea.

Astept sa te cunosc si eu pentru a porni pe un drum care, cu siguranta, iti va schimba viata si te va conduce spre bucuria de a trai fara probleme de sanatate.

Cu drag,

Terapeut Dorina Ursu

Telefon: 0746.58.74.20

Telefon fix: 0236.83.77.24

Email: dorina.ursu@nutritieterapeutica.ro