Regim alimentar personalizat pentru copii

Cand copii sunt foarte mici, de regula mama este atenta si foarte riguroasa in administrarea unui regim alimentar corect alcatuit. Dezechilibrul apare odata cu cresterea, cu exprimarea preferintelor , cu influenta reclamelor agresive centrate pe copii, cu cedarea adultilor in fata insistentelor si permiterea unui comportament alimentar dezechilibrat.

Obiceiurile alimetare sanatoase ale copilului, aspect determinant al vietii viitorului adult, implica responsabilitatea majora a parintilor si bunicilor. Sunt de o importanta majora regulile unui comportament alimentar corect pentru intreaga familie. Obiceiurile alimentare ale copilului, ceea ce va considera ca fiind” bun “pentru toata viata, se formeaza in primii 7 ani de viata. Copilul prefera sa consume ceea ce se gaseste in farfuria parintilor, nu ceea ce i se spune ca este sanatos.

In cazul unui copil cu probleme de control al greutatii este foarte important sa se ia masuri cat mai repede posibil. Obezitatea infantila genereaza foarte multe probleme de sanatate pe termen lung. Este de datoria parintilor sa sesizeze problema si ia masuri imediat.

In cazul copiilor normoponderali, dar care au o dieta complet nesanatoasa, bogata in produse puternic prelucrate, dar saraca in alimente sanatoase, parintii nu isi pun prea mari probleme, deoarece greselile de alimentatie nu sunt vizibile imediat, dar efectele pe termen lung sunt devastatoare. Aceste efecte sunt exact marile boli ale civilizatiei : diabetul, boli cardio-vasculara cu toate formele ei, cancerul. Noi ca parinti avem obligatia sa educam copiii in spiritul unui stil de viata sanatos, dar mai ales sa devenim un exemplu demn de urmat pentru ei.