Fitoterapie

Fara indoiala, fitoterapia este cel mai cunoscut tratament naturist, este o terapie tot atat de veche ca si istoria medicinei si totodata, deosebit de moderna prin numeroasele cercetari care se fac in domeniu. Aplicatiile cu tizane, pulberi, tincturi sau preparate farmaceutice mai complexe din plante medicinale se pot face atat pe cale interna, cat si pe cale externa.

Citeste mai mult

Aromoterapie

Aromoterapia a fost folosita ca remediu naturist din cele mai vechi timpuri cu rezultate miraculoase in tratarea unor afectiuni si este o ramura fitoterapiei. Se bazeaza pe utilizarea in scopuri terapeutice a uleiurilor volatile, care se mai numesc uleiuri eterice sau uleiuri esentiale si este un exemplu de reevaluare stiintifica a unor practici milenare. Acum mai bine de 5.000 de ani, egiptenii ardeau rasinile si esentele vegetale aromate in onoarea zeului Soare, iar parfumurile domneau alaturi de faraoni.

Citeste mai mult

Apiterapie

Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi ca remedii naturiste pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditionala a apiterapiei dateaza din vremurile imemoriale ale istoriei umane. Apiterapia este una din terapiile naturiste traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului.

Citeste mai mult

Suplimente Nutritive

Contaminarea crescuta a aerului, apei si solului, alimentele modificate genetic, conservantii si substantele chimice artificiale din alimente, consumul crescut de droguri, alcoolul si cafeaua, sursele artificiale de iluminat, stresul constient si inconstient cauzat de o lume mult mai nesigura si cu un ritm mult mai alert, sunt factorii care nu doar stau in calea unei sanatati optime si a unui stil de viata sanatos, ci pot cauza si diferite boli. Ca atare, a devenit necesar consumul regulat de suplimente nutritive. Suplimentele nutritive naturale de calitate ajuta la contracararea efectelor devastatoare ale mediului la adresa sanatatii.

Citeste mai mult

Stil de viata

Stil de viata social • Respecta normele de igiena colectiva. • Evita factorii nocivi, factorii de risc din mediu. • Alege-ti cu grija prietenii. • Invata sa ceri ajutor de specialitate pentru situatiile din viata ta.

Stil de viata personal • Activitatea fizica – creste metabolismul, contribuie la scaderea greutatii corpului, tonifica musculatura, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale, creste imunitatea. • Pozitia corecta a corpului – suferintele coloanei vertebrale pot genera probleme de sanatate la nivelul intregului organism. • Somn si odihna – mergi la culcare devreme si incepe-ti ziua inainte de rasaritul soarelui, aeriseste camera inainte de a dormi, imbraca-te lejer, sa ai perna potrivita, incearca sa ai ore fixe de somn, respecta orarul somnului, nu manca 4 ore inainte de a merge la culcare.

Citeste mai mult